Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-03@01:18:07 GMT

ساخت دستگاه الوشن طلا از روی کربن فعال

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۶۷۵۶۷

ساخت دستگاه الوشن طلا از روی کربن فعال

جلیل خراشادی زاده، مخترع و سازنده دستگاه الوشن طلا از روی کربن فعال در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی درخصوص نحوه ی کار این دستگاه توضیح داد:  همانطور که در نقشه ­های سه بعدی و تصاویر طراحی شده مشاهده می­شود، حلال مخصوص شستشو پس از رسیدن به دمای مناسب در لوله مارپیچ درون منبع گرمایی، با رد شدن از ستون جایگیری محتوی کربن فعال استفاده شده در کارخانه های طلا باعث حل شدن طلا داخل خود می­شود و تولید محلول غلیظ طلا  می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن می توان این محلول را بوسیله دستگاه الکترووینینگ مخصوص مورد عمل قرار داده و شمش طلا را استخراج کرد.

در ادامه وی ابراز کرد: لازم به ذکر است که علم استخراج طلا در قدیم بصورت استخراج به روش ثقلی بوده است بدین صورت که طلای خالص فلزی از بستر رودخانه ها جمع آوری می­شد. با اتمام و یا به حداقل رسیدن طلای آزاد و یا پاسخگوی بازار نبودن این روش تولیدی و افزایش قیمت روز افزون طلا، انسان به فکر استخراج از معادن ناچیز (بین 5/0 الی 10 گرم بر تن خاک) افتاد. در ابتدایی ترین روش خاک طلا دار با آب مخلوط شده و با اضافه شدن مواد شیمیایی مثل سیانور و یا کلر داخل آب حل می­شد و پس از آن به روش فیلتر کردن، خاک از آب جدا شده و به روش الکترووینینگ (electrowinning) و یا سمنتاسیون  (cementation)طلا­ی فلزی از محلول جدا می­شد. پس از کشف کربن فعال به عنوان ماده جاذب طلا روش کار به این صورت شد که پس از انحلال طلا در محلول (روش CIP) و یا در حین انحلال طلا در محلول(روش CIL) کربن به مخزن اضافه شده و تمام طلا و الباقی فلزات ارزشمند را در خود جذب می­کرد. سپس کربن سوخته شده و بنابراین فلز گرانبها که از جمله ی آن طلا باشد، کف کوره مخصوص سوختن باقی می­ماند.

وی ادامه داد: پس از مدتی به دلیل هزینه بر بودن فرایند سوختن کربن، انسان به فکر واجذب طلا از کربن و استفاده دوباره از آن افتاد. این فرآیند را در صنعت متالوژی شویش یا الوشن (elution) فلز از کربن می­نامند که توسط عبور دادن یک محلول خورند از روی کربن فعال طلا دار انجام می­شود؛ بدین وسیله طلا از روی کربن شسته و داخل محلول می­آید.

مخترع بیرجندی اظهار داشت: روش های متفاوتی برای الوشن بکار رفته است که از جمله آنها می توان زادرای تحت فشار که روش مرسوم در ایران است اشاره کرد تمام روش های بکار رفته تحت شرایط دمای بالا انجام می شوند.

با توجه به خورندگی حلال شویش و همچنین کار در دما و فشار بالا و همچنین فلزی بودن مخازن دو مورد اتلاف بالای انرژی به دلیل عایق نبودن و انتقال حرارت بالا در فلز و همچنین خوردگی بالای فلزات دستگاه در برابر یون سیانید، اصلاحات این موارد مورد عمل قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به این مشکلات ذکر شده تغییر در جنس مخازن و همچنین عایق بندی آن می­تواند بشدت مورد توجه باشد. تغییر جنس مخازن از آهن به پلی اتیلن و همچنین تغییر در طراحی آن، موجب افزایش طول عمر مفید دستگاه، کاهش هزینه های تأمین انرژی و همچنین کاهش در هزینه های نگهداری دستگاه می­شود.

در ادامه ی گفتگو، وی به توصیف و توضیح نحوه ی کار این دستگاه از روی نقشه های فنی آن پرداخت.

 وی توضیح داد: این شکل شمای کلی طرح را نشان می دهد. همان طور که در نقشه مشاهده می کنید دستگاه مورد نظر از چهار قسمت عمده و هشت زیر بخش تشکیل شده است. بخش های شماره ی یک و دو ستون کربن و مخزن در بر گیرنده ی آن به منظور تعدیل دمای ستون را نشان می­دهد. بخش سوم مخزن جمع آوری حلال را نشان می دهد که از جنس پلی اتیلن می­باشد. قسمت چهار و پنج لوله های مارپیچ انتقال حرارت  فلزی یا به اصطلاح انچ و حمام گرمایی را نشان می­دهد. قسمت هفت منبع گرمایی یا هیتر را نشان می­دهد و قسمت هشتم پمپ انتقال حلال را به نمایش می گذارد.

مخترع دستگاه الوشن طلا عنوان نمود: نقطه ممیزه طرح همانطور که مشاهده می­شود تغییر در ستون جایگیری کربن می­باشد. به نحوی که اولاً دولایه شدن این مخازن مانع از هدر رفت حرارت می­شود ثانیاً تغییر جنس از آهن به پلی اتیلن  باعث جلوگیری از خوردگی مخزن می­شود.

وی تأکید کرد: تغییرات اعمال شده به منظور تطابق سیستم از قرار زیر است:

به منظور جلوگیری از خوردگی تمام مخازن جنس مخازن از استیل به پلی اتیلن تغییر یافت. اضافه کردن مخزن پوششی برای ستون کربن با فاصله 8/0 اینچی از اطراف و 8 اینچی از کف  به منظور جلوگیری از اتلاف دمایی و همچنین همگن سازی دما در کل سیستم. استفاده از توری پلی اورتان در کف ستون کربن به منظور جلوگیری از خوردگی توری. استفاده از لوله های پلی اتیلن به منظور جابجایی حلال خورنده. روکش کردن پروانه پمپ با مواد پلی اتیلنی به منظور جلوگیری از خوردگی.

 

این مخترع در خصوص مزایای اختراع نسبت به اختراعات مشابه آن به مواردی همچون کاهش در هزینه های تمام شده­ ی فرآیند، کاهش اتلاف 20% انرژی و افزایش طول عمر سیستم به 25 سال اشاره کرد و اتلاف بالای انرژی به دلیل عدم عایق بندی و نیز طول عمر پایین 3 الی 5 ساله سیستم را از معایب سیستم های قبلی دانست.

خراشادی زاده در پایان یادآور شد: از این وسیله می توان در تمامی کارخانه های تولید طلای فلزی و دیگر کارخانه های تولید فلزات گرانبها از جمله نقره استفاده کرد. مرحله تغلیظ و خالص سازی فلز از محلول یکی از دو بخش عمده هیدرومتالوژی می­باشد و در تمام کارخانه های طلا می توان از آن استفاده کرد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۶۷۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، امین عبداله‌زاده اظهار داشت: معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و با هدف فراهم نمودن بستر مناسب جهت حمایت و کمک به تسریع فرایند تبدیل ایده به محصول و ساخت نمونه اولیه محصولات فناورانه، اقدام به راه اندازی ساختاری تحت عنوان " شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی" کرده است.

وی بیان کرد: تمرکز این شبکه بر ساخت و تولید محصول است و با تجربه مشابه اجرا شده در سال‌های گذشته، با عنوان ایجاد "شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی" که مبتنی بر ایجاد زیرساخت‌های سنجش و آزمون است، متفاوت است.

عبداله زاده تصریح کرد: در این شبکه ذینفعان زیست‌بوم نوآوری، با ثبت و معرفی زیرساخت‌ها و تجهیزات فیزیکی و نرم افزاری خود می‌توانند از خدمات قابل ارائه توسط این شبکه بهره‌مند شوند، که زیرساخت‌ها و تجهیزات میتواند شامل: دستگاه‌ها و تجهیزات ساخت نمونه اولیه، انواع پرینترهای سه بعدی، تجهیزات ساخت مواد مرکب (کامپوزیت‌ها، تجهیزات و دستگاه‌های جوشکاری، پرس‌کاری و فرز، تجهیزات مرتبط با قالب‌سازی و دستگاه تزریق پلاستیک، دستگاه‌های اندازه‌گیری دقیق، دستگاه‌های ساخت تجهیزات الکترونیکی و الکتریکی، دستگاه‌های تجهیزات نوری و اپتیکی، نرم‌افزارها و سخت‌افزارهایی مورد استفاده برای ساخت و راه اندازی تجهیزات، تجهیزات ارتباطی و شبکه و ... است.

مدیرکل پشتیبانی امور فناوری و نوآوری افزود: با عنایت به موارد مذکور، "شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی" با فراهم نمودن اطلاعات از ظرفیت‌های موجود زیرساخت‌های فیزیکی و نرم افزاری هر یک از ذی‌نفعان زیست‌بوم نوآوری، بستر مناسبی را در جهت ایجاد فضاهای نوآورانه جهت ارتقاء ظرفیت صنعتی‌سازی، توسعه نوآوری و حمایت از تولید ایده‌های فناورانه و خلق سریع نمونه محصول، در قالب " فب لب‌های فناوری و ساخت" در پارک‌های علم و فناوری، فراهم خواهد کرد.

وی با اشاره به فب‌لب خاطرنشان کرد: "فب‌لب" Fabrication Laboratory محیط مناسبی است که زمینه همکاری مشترک میان مهندسان، طراحان، برنامه نویسان و افراد علاقه‌مند به همه ابزارها و منابع لازم را برای تبدیل ایده‌ها به تولید سریع نمونه محصول فراهم می سازد.

عبداله زاده در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: "فب لب" نه تنها یک مکان فیزیکی است، بلکه یک فرهنگ نوآورانه برای به اشتراک گذاشتن دانش و ایده‌ها را ایجاد می کند و ترویج خلاقیت و نوآوری، ایجاد محیط مهارت‌محور، تشکیل جامعه فنی، تسهیل تبادل دانش، تشویق به تولید مشترک، ترکیب دانش علمی و عملی، پیشرفت در حوزه‌های چند رشته‌های، تشکیل پلتفرمی برای استارتاپ‌های فنی و انتقال دانش از دانشگاه به صنعت را فراهم می‌نمایند و بر این اساس گام موثری در جهت تسریع و تسهیل فرایندهای ساخت و تولید نمونه محصول و حرکت در راستای تجاری‌سازی و تحقق اقتصاد دانش بنیان را فراهم خواهد ساخت.

کد خبر 6094471

دیگر خبرها

  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • افزایش ۲۰ درصدی اعضای کتابخانه‌های فعال در استان اردبیل
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • انجام عمل جراحی تعبیه کاتتر صفاقی به روش لاپاراسکوپی در سنندج
  • استخراج الماس از گل صدتومانی + عکس
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • سمپاشی دقیق‌تر و کم هزینه‌تر با پهپاد کشاورزی ایران ساخت