Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه در حال اجرای طرح ملی تولید کربن فعال از قیر طبیعی برای نخستین بار در سطح کشور هستند.

به گزارش ایسنا، مهندس علی دارایی، مدیر گروه پژوهشی شیمی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه بیش از 80 درصد معادن قیر طبیعی کشور در استان کرمانشاه متمرکز شده است، افزود: قیر یک ماده هیدروکربوری است که می‌توان بسیاری از محصولات کربنی ارزشمند را از آن تولید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد: با توجه به این ثروت خدادادی در استان، گروه پژوهشی شیمی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه از سال 1384 بخشی از فعالیت‌های خود را در خصوص فرآوری قیر طبیعی متمرکز کرده که نتیجه آن انجام چندین طرح آزمایشگاهی نیمه صنعتی، ثبت چندین اختراع و چاپ مقالات در کنفرانس‌های بین‌المللی بوده است.

دارایی در ادامه با بیان اینکه یکی از محورهای شبکه برنامه این گروه در سال‌های 95-92 در خصوص تولید فرآورده‌های صنعتی از قیر طبیعی بود که نتایج به‌دست آمده از آن تصویب طرح ملی تولید کربن فعال از قیر طبیعی با ظرفیت صد تن در سال با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی و عقد قرارداد پژوهشی با سازمان انرژی اتمی ایران جهت تولید گرافیت از دیگر نتایج این شبکه است.

مدیر گروه پژوهشی شیمی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه افزود: با توجه به نتایج بدست آمده و پیشنهاد معاونت پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی کشور زمینه فعالیت شبکه برنامه آینده گروه شیمی در سال‌های 1400-1397 به صورت تخصصی در خصوص فرآورده‌های صنعتی از قیر طبیعی متمرکز شده است.

 وی تصریح کرد: در حال حاضر مصرف کربن فعال در کشور 1400 تن در سال است که فقط 200 تن از این مقدار تولید داخل کشور است و بقیه از طریق واردات از کشورهای سوئد، هلند، ژاپن، آلمان و چین تامین می‌شود. 

مدیرگروه پژوهشی شیمی سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه با اشاره به اینکه کربن فعال یک‌سری از مواد جذب کننده سطحی با جنس زغالی و جنس کریستالی‌ است که در ساختار داخلی آن روزنه‌های زیادی وجود دارد و در هیچ حلال شناخته شده‌ای حل نمی‌شود، گفت: برجسته‌ترین مشخصه کربن فعال حذف انتخابی آلاینده‌ها است. 

وی در پایان تصریح کرد: زغال فعال شده کاربرد بسیار فراوانی در فرایندهای جذب از فاز مایع و یا فاز گاز دارد که می‌توان به مصارف آن در پالایشگاه‌های نفت، گاز و پتروشیمی، آب و پساب، استخراج فلزات با ارزش صنایع دفاعی، دارویی و بهداشتی، شیمیایی، رنگ و رزین نساجی و بافت حلال‌ها و مواد شیمیایی اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۴۴۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخراج الماس از گل صدتومانی

دانشمندان چینی با استفاده از کربن استخراج‌شده از گل‌های صدتومانی قرمز، الماس ۳ قیراطی تولید کردند.

به گزارش خبرآنلاین، بنابه گفته وانگ جینگ، مدیر عامل شرکت تایم پرامیس لوئویانگ، الماس مصنوعی ساخت شرکت‌شان با استفاده از فناوری استخراج کربن ماده زیست‌زا (گل صدتومانی)، تحت دما و فشار بالا کشت می‌شود.

اگرچه تولید الماس مصنوعی با استفاده از فناوری استخراج عنصر کربن خالص از گل صدتومانی نسبتا پیچیده است، شرکت تایم پرامیس چینی قصد دارد از منابع دیگر مانند مو، استخوان و حتی گل‌های دیگر، کربن استخراج کند. آن‌ها این کار را با استفاده از ابزار‌هایی که برای شکستن پیوند‌های شیمیایی بین اتم‌های کربن استخراج‌شده طراحی کرده‌اند انجام دهند. درواقع این دانشمندان اتم‌های کربن حاصل را مانند ساختار الماس کنار هم قرار داده و ترکیب می‌کنند تا به الماس واقعی دست بیابند.

دیگر خبرها

  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • اجرای طرح آبخیز تا جالیز در لرستان
  • جذب امریه سربازی در سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • استخراج الماس از گل صدتومانی
  • طرح «پایش و ارتقای سلامت» اعضای جهاد دانشگاهی سلامت محور است
  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴