Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@23:05:35 GMT

تولید کربن فعال از قیر طبیعی برای اولین بار در کشور

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۲۴۷۹۶

تولید کربن فعال از قیر طبیعی برای اولین بار در کشور

اولین واحد تولید کربن فعال از قیر طبیعی کشور شهریور امسال در کرمانشاه افتتاح می‌شود.

خلیل جلیلی سرپرست معاونت پژوهشی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه در آستانه 16 مرداد سالروز تشکیل جهاددانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به نیاز فراوان کشور به کربن فعال، گفت: آمار غیررسمی می‌گوید کشور به سالانه 14 هزار تن کربن فعال نیاز دارد که از این میزان تنها دو هزار تن آن در کشور تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کربن فعال تولیدی کشور در حال حاضر از ضایعات بخش کشاورزی از جمله پوست گردو تهیه شده و از این ماده در صنایع غذایی، دارویی، پتروشیمی و نفت استفاده می‌شود.

جلیلی تصریح کرد: با توجه به کاربردهای فراوان کربن فعال، خوشبختانه در جهاددانشگاهی کرمانشاه برای اولین بار توانستیم به دانش فنی تولید کربن فعال از قیرطبیعی دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به وجود 80 درصد معادن قیرطبیعی کشور در کرمانشاه، گفت: این ظرفیت موجب شده تا تولید کربن فعال از قیرطبیعی در استان به صرفه باشد و از خام فروشی این محصول باارزش استان جلوگیری شود.

جلیلی تصریح کرد: در حال حاضر تجهیزات کار فراهم شده و تولید آزمایشگاهی هم صورت گرفته و این واحد در شهرک صنعتی کرمانشاه آماده فعالیت است.

 سرپرست معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی استان کرمانشاه تاکید کرد: در فاز اول پروژه تولید سالانه 100 تن کربن فعال را در برنامه داریم و در فاز توسعه این میزان تا هزار تن در سال افزایش پیدا خواهد کرد.

جلیلی تولید کربن فعال از قیرطبیعی را موجب صرفه جویی ارزی برای کشور دانست و افزود: کربن فعال تولیدی از قیرطبیعی به میزان یک هشتم قیمت وارداتی آن عرضه خواهد شد که صرفه‌جویی ارزی خوبی برای کشور خواهد داشت.

علی دارایی مدیر پروژه تولید کربن فعال از قیرطبیعی نیز با اشاره به شروع به کار این پروژه از سال 1395، گفت: خوشبختانه با گذشت دو سال از شروع پروژه توانستیم به دانش فنی تولید کربن فعال از قیرطبیعی دست پیدا کنیم و مقدمات و تجهیزات تولید آن را نیز فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه در فاز اول، تولید سالانه 100 تن کربن فعال را در برنامه داریم، گفت: این پروژه گامی در جهت پیشگیری از خام فروشی قیرطبیعی است.

دارایی از سرمایه گذاری صندوق مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی در این پروژه خبر داد و افزود: با احتساب تمام مراحل تحقیق و راه‌اندازی تجهیزات تاکنون 1.5 میلیارد تومان برای این پروژه سرمایه گذاری شده است.

وی از برنامه ریزی برای صادرات این محصول در آینده خبر داد وافزود: با افزایش میزان تولید به میزان هزار تن در سال احتمالا بحث صادرات کربن فعال در دستور کار قرار گیرد.

 دارایی افزود: در کنار این پروژه اقدامات دیگری از جمله بحث تولید گرافیک یا جوهر پرینتر در حال انجام است تا بتوانیم به سمت و سوی پیشگیری کامل از خام فروشی قیرطبیعی استان گام برداریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام قیرطبیعی كرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۲۴۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است

جواد اوجی گفت: رشد اقتصادی دولت نزدیک به شش درصد بود که نیمی از آن مربوط به نفت و گاز است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جواد اوجی وزیر نفت در مراسم امضای تفاهم‌نامه مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی حضور پیدا کرد. اوجی درباره وضعیت کنونی صنعت نفت گفت: در دو سال و نیم گذشته، پروژه و طرح‌های نیمه تمام زیادی به بهره‌برداری رسید و پروژه‌های دیگری را شروع کردیم. در ادامه شاهد رشد تولید و صادرات بودیم که باعث شد رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در این دهه بینظیر باشد. رشد اقتصادی دولت نزدیک به شش درصد بود که نیمی از آن مربوط به نفت و گاز است. ورود شرکت پتروشیمی در عرصه ذخیره گاز، تولید بنزین، سرمایه‌گذاری برای توسعه میادین گازی و جمع آوری گاز مشعل موثر بود. بخش خصوصی می‌تواند در سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی وارد شود.

 

وی افزود: در حال حاضر وزارت نفت از سرمایه‌گذاری استقبال می‌کند. سال گذشته به تعهدات خود عمل کردیم. امسال نیز برنامه‌ریزی‌هایی انجام و ابلاغ شده است. ۷۹ پروژه کلان در جهت جهش تولید به ارزش ۱۶ میلیارد دلار به بهره‌برداری خواهیم رساند. همچنین بیش از ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار شروع خواهیم کرد. در سال جاری تولید نفت و گاز افزایشی خواهد بود و بیش از ۶ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی اضافه خواهد شد.

 

وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد بودیم یک اتفاق بزرگ و کم‌نظیر در صنعت نفت رقم خورد، گفت: استفاده از حداکثر ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میادین گازی می‌تواند شرایط بسیار خوبی را در این صنعت رقم بزند. نزدیک به ۲۰ میلیون مخزن گازی با ۱۴ شرکت و هلدینگ بزرگ پتروشیمی تفاهمنامه امضا شد و بالغ بر هفت میلیارد دلار شرکت‌های بزرگ در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند و رقم بیش از ۱۳۰ میلیون متر مکعب گاز را از توسعه این میادین طی دو و سه سال آتی به بهره‌برداری می‌رسانیم که ضمن تامین خوراک پتروشیمی‌ها در توسعه میادین گازی نیز نقش مهمی دارد.

 

اوجی در پایان با اشاره به مصرف غیر بهینه انرژی در کشور اظهار کرد: به صنایعی که مصرف بهینه ندارد و بازدهی آن‌ها پایین است، هشدار داده‌ایم. مصرف انرژی باید بهینه شود چرا که قرار نیست همه تولیدات خود را مصرف کنیم.

دیگر خبرها

  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در اهواز وجود دارد
  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در شهرداری اهواز وجود دارد
  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • استخراج الماس از گل صدتومانی
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • وزیر نفت: ۵۰ درصد از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت است