Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@03:12:04 GMT

تولید الیاف کربن فعال از ضایعات پنبه

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۷۰۳۲۰

تولید الیاف کربن فعال از ضایعات پنبه

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، از گذشته های دور الیاف نساجی طبیعی برای تولید انواع منسوجات مورد استفاده قرار می گرفت. با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که این الیاف دارد تا به امروز علی رغم گسترش تولید و مصرف انواع الیاف ساخته بشر اما از اهمیت و نقش آنها در صنعت نساجی کاسته نشده است.

در فرآیندهای مختلف تولید الیاف و منسوجات همواره مقادیری ضایعات به اشکال گوناگون ایجاد می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منسوجات مستعمل نیز به ‌شکل ضایعات از چرخه مصرف خارج شده و اغلب کاربری مفید و تعریف شده ای برای آنها وجود ندارد.

با توجه به اینکه بخش عمده ای از ضایعات نساجی از الیاف سلولزی تشکیل شده اند، بصورت بالقوه می توانند منبع مواد اولیه برای تولید محصولاتی با ارزش مانند کربن های فعال باشند.

گرچه استفاده بهینه از منابع ضایعاتی مدت ها است که متداول شده است. بنابراین محققان تلاش های زیادی در زمینه صرفه جویی در مصرف مواد اولیه به واسطه استفاده مجدد از ضایعات انجام دادند. از سویی با تغییرات زیست محیطی و مشکلاتی همچون آلودگی منابع آب، آلودگی هوا که گریبان گیر جوامع بشری شده است نیازمند توجه و ارائه رویکردهای موثر جهت کاهش صدمات و رفع این مشکلات هستیم.

کربن های فعال با مساحت سطحی و قدرت جذب بالا از جمله جاذب هایی است که در کاربردهای بسیاری از جمله حذف انواع آلاینده ها از پساب ها مورد استفاده قرار می گیرند. در این راستا رویکرد استفاده از الیاف ضایعاتی پنبه به منظور تهیه کربن فعال هم به لحاظ مدیریت پسماندهای جامد صنعت نساجی و هم از جهت کاربرد کربن فعال تولیدی در حذف آلاینده های محیط زیست می تواند حائز اهمیت باشد.

پس محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر طرحی پژوهشی با عنوان «ساخت الیاف کربن فعال از الیاف ضایعاتی پنبه» را برای پشتیبانی به صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه دادند که مورد تایید صندوق برای حمایت قرار گرفت.

استفاده مجدد از الیاف پنبه ضایعاتی که در فرآیندهای مختلف خط تولید منسوجات پنبه ای ایجاد می شوند یکی از اهداف این طرح پژوهشی است.

در این پژوهش محققان کشور به دانش فنی ساخت کربن فعال لیفی از ضایعات الیاف پنبه دست یافتند. از الیاف کربن فعال تولیدی می توان در زمینه های مختلف کاربردهای مبتنی بر جذب سطحی مانند حذف انواع آلاینده ها از محیط های آبی و هوا، فیلترهای جداسازی بو، رنگ و مزه‌های غیردلخواه از آب، بازیافت حلال ها، دستگاه های تصفیه هوا استفاده کرد.

انتهای پیام/

169 / 279 الیاف کربن ضایعات پنبه دانش فنی منسوجات الیاف سلولزی مواد اولیه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: الیاف کربن دانش فنی منسوجات مواد اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۷۰۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخراج الماس از گل صدتومانی + عکس

به‌تازگی اولین الماس مصنوعی تولیدشده از کربن موجود در گل‌های صدتومانی در شهر لوئویانگ چین رونمایی شد. ماه گذشته، باغ گل‌های صدتومانی شهر لوئویانگ با شرکت تولیدکننده الماس مصنوعی شهر موافقت کرد تا برای ایجاد این الماس منحصربه‌فرد، تعداد گل‌های مورد نیاز را در اختیار دانشمندان این شرکت قرار دهد. در میان این گل‌ها، یک گل صدتومانی ۵۰ساله هم وجود داشت.

بنابه گفته وانگ جینگ، مدیر عامل شرکت تایم پرامیس لوئویانگ، الماس مصنوعی ساخت شرکت‌شان با استفاده از فناوری استخراج کربن ماده زیست‌زا (گل صدتومانی)، تحت دما و فشار بالا کشت می‌شود.

اگرچه تولید الماس مصنوعی با استفاده از فناوری استخراج عنصر کربن خالص از گل صدتومانی نسبتا پیچیده است، شرکت تایم پرامیس چینی قصد دارد از منابع دیگر مانند مو، استخوان و حتی گل‌های دیگر، کربن استخراج کند.

آنها این کار را با استفاده از ابزار‌هایی که برای شکستن پیوند‌های شیمیایی بین اتم‌های کربن استخراج‌شده طراحی کرده‌اند انجام دهند. درواقع این دانشمندان اتم‌های کربن حاصل را مانند ساختار الماس کنار هم قرار داده و ترکیب می‌کنند تا به الماس واقعی دست بیابند.

منبع: خبرآنلاین

tags # چین ، تکنولوژی سایر اخبار قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟ اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟

دیگر خبرها

  • شهرک صنفی بازیافت ضایعات در همدان ایجاد می‌شود
  • عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران
  • تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به ۸ گروه کالایی در سال ۱۴۰۳+ جزییات
  • استخراج الماس از گل صدتومانی + عکس
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • استخراج الماس از گل صدتومانی
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا