Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@20:17:22 GMT

به‌کارگیری سوپرکربن فعال در تولید ماسک‌های تنفسی

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۲۱۲۱۹

به‌کارگیری سوپرکربن فعال در تولید ماسک‌های تنفسی

رویا خسروی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، درباره محصول تولیدی این شرکت گفت: فعالیت اصلی این شرکت تولید جاذب‌های کربنی است و در حال حاضر در مرحله نمونه سازی سوپر کربن فعال هستیم که این سوپر کربن‌ جزو ابرجاذب‌ها به شمار می‌رود. سوپر کربن فعال، کریستال‌های خیلی کوچکی است با ساختاری شبیه گرافیت و از آن جهت دارای اهمیت است که فضاهای خالی خیلی زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره محصول این شرکت برای مقابله با ویروس کرونا، گفت: این نوع کربن فعال به علت داشتن حفرات درونی زیاد، اجازه عبور ویروس کرونا را از خود نمی‌دهد و آن را در حفره‌های خود، گیر می‌اندازد.

خسروی افزود: یکی از کاربردهای این نوع کربن فعال‌، استفاده در ماسک‌های تنفسی است. می‌‌توان این کربن فعال را در داخل سوپاپ‌ کار گذاشت و این امر باعث می‌شود ویروس در منافذ کربن فعال گیر بیفتد، بنابراین نمی‌تواند وارد دهان یا دستگاه تنفسی و ریه انسان شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: ماسک‌‌های پارچه‌‌ای قابلیت غربال کردن ذرات میکرونی را دارند در صورتی که اندازه ویروس، نانو متر است. بنابراین به راحتی از منافذ پارچه عبور کرده و وارد دهان می‌شود.

خسروی خاطرنشان کرد: شرکت ما نمونه آزمایشگاهی این محصول را تولید کرد و در مرحله نمونه‌سازی آن هستیم. برای اینکه به مرحله تولید انبوه برسد باید پنج مرحله (فاز تحقیقاتی، تولید نمونه آزمایشگاهی، بزرگ کردن مقیاس دستگاه‌ها و تولید نیمه پایلوت محصول) را پشت سربگذارد.

وی با انتقاد از مسئولان درباره حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: متاسفانه صحبت‌های مسئولان بیشتر در حد شعار است و هیچ‌گونه حمایت اصولی از شرکت‌ها نمی‌شود. به عنوان مثال یک صندوق در زمان شیوع کرونا از دانش‌بنیان‌ها خواست که برای مقابله با این ویروس همکاری کنند و در قبال آن صندوق نیز وام و تسهیلاتی با سود 4درصد در اختیار متقاضیان قرار دهد؛ اما متاسفانه چنین نبود. بعد از مراجعه به این صندوق و ارائه تضامین لازم متوجه شدیم که این تسهیلات با سود 11 درصد است که با گفته‌های خودشان مغایرت دارد.

خسروی تأکید کرد: متاسفانه بروکراسی‌های اداری باعث می‌شود که شرکت‌های فعال در این عرصه به فعالیت خود ادامه ندهند؛ بنابراین دولت و مسئولان باید در جهت رفع مشکلات این شرکت‌ها گام بردارند نه اینکه چوب لای چرخ شرکت‌ها قرار دهد.

گفتنی است کربن فعال مادهای کریستالی و غیر گرافیتی است که به علت داشتن حفره‌های درونی زیاد به عنوان جاذب در صنایع مختلفی مانند نفت، گاز تصفیه آب و پساب‌های صنعتی، صنایع دارویی و غذایی و… به کار می رود. کربن‌های فعال از مواد اولیه کربن دار مختلف به روش شیمیایی یا فیزیکی تهیه می‌شوند، بعضی از موادی که برای تولید کربن فعال استفاده می شوند.

کربن‌های فعال در اشکال گرانولی، پودری، اکسترودی و فیبری تهیه می‌شوند. در خواص کربن فعال پارامترهای مختلفی مانند ماده اولیه، روش فعالسازی، نسبت آغشتگی و نوع ماده آغشته کننده، دمای فعالسازی، زمان ماند در دمای نهایی و سرعت افزایش دما دخالت می‌کنند. علاوه بر شرایط تولید کربن، نوع مواد اولیه در خواص کربن فعال تولیدی موثر است.

انتهای پیام/

169 / 336 دانش بنیان ویروس کرونا سوپر کربن رویا خسروی تولید ماسک‌­های پارچه‌­ای

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانش بنیان ویروس کرونا تولید ماسک های پارچه ای دانش بنیان کربن فعال شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۱۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، نشست فعالان جهادی و مردمی عرصه آبادانی و پیشرفت به همت دفتر مردمی‌سازی معاونت علمی و با حضور مدیران ۵۰ گروه‌ جهادی و مردمی برگزار شد. حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در امر مردمی سازی و مدیر برنامه ملی آبادیران در ابتدای این نشست به نقش آفرینی گروه‌های جهادی و مردمی در جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت.

وی ظرفیت عظیم گروه‌های جهادی و مردمی را در جهش تولید دارای اهمیت مضاعف دانست و اشاره کرد: این گروه ها با توجه به تعددشان و پوشش دهی مناسب مناطق کمتر برخوردار به عنوان حلقه های میانی می توانند نقش آفرینی جدی برای مشارکت مردم در تولید با توجه به ظرفیت های بومی داشته باشند.

شکری، همچنین به توانمندی های شرکت های دانش بنیان به عنوان پشتیبانی کننده در جهش تولید و ایجاد اشتغال پایدار تاکید و بیان کرد: تعامل دو گروه بزرگ مردمی یعنی شرکت های دانش بنیان و گروه های جهادی امر مهم و ضروری برای جهش تولید است.

مدیر برنامه ملی آبادیران همچنین «معرفی شرکت‌های دانش بنیان به گروه‌های جهادی و مردمی»، «تعامل با گروه‌های جهادی و مردمی و کمک به احصای ظرفیت‌های بومی» و «بسترسازی به همرسانی شرکت های دانش بنیان و گروه های مردمی» را نقش برنامه ملی آبادیران در جهش تولید با مشارکت مردم دانست.

وی در ادامه بر سهم و جایگاه گروه های جهادی در دومین دوره نمایشگاه ملی آبادیران متمرکز شد و گفت: در این نمایشگاه، دو طرف عرضه و تقاضا وجود دارد که طرف عرضه ظرفیت شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور و طرف تقاضا نیازمندی‌ها و ظرفیت مناطق کمتر برخوردار هدف گروه های جهادی و مردمی است.

از این رو، به گفته او، حضور گروه های جهادی و مردمی در نمایشگاه ملی آبادیران بستر مناسبی را برای اعلام و رفع نیاز مناطق کمتر برخوردار فراهم آورده است.

شکری در ادامه به شرایط ثبت‌نام و حضور گروه‌های جهادی در دومین نمایشگاه ملی آبادیران پرداخت و افزود: گروه‌های جهادی و مردمی به شرط احصاء و اعلام دقیق چالش‌ها و ظرفیت‌های دقیق مناطق کمتربرخوردار می‌توانند به صورت رایگان در نمایشگاه غرفه داشته باشند.

مدیر برنامه ملی آبادیران در پایان به نمونه هایی از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور اشاره کرد که از آن جمله می توان به تصفیه و سالم سازی آب شرب روستاها و مناطق کمتر برخوردار با دستگاه تصفیه آب پرتابل، الگوهای تدوین اسناد پیشرفت منطقه ای مبتنی بر ظرفیت گروه‌های جهادی و مردمی، ایجاد اشتغال پایدار و کوچک مقیاس و ایجاد اقامتگاه‌های سریع در بحران‌های طبیعی، ساخت سریع و ارزان سکونت‌گاه و ساخت مدارس مناطق روستایی اشاره کرد.

همچنین رضا غلامزاده، جانشین معاونت سازندگی سازمان بسیج دانشجویی ضمن بیان اهمیت بهم‌رسانی گروه های جهادی و مردمی و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: ایجاد بستر مناسب و تخصصی که از ظرفیت و توانمندی گروه‌های جهادی و شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور به صورت همزمان آگاهی و اطلاع دارد در محقق شدن اهداف برنامه ملی آبادیران نقش اساسی ایفا می کند.

وی در پایان آمادگی خود را برای ارائه ظرفیت‌ها و توانمندی‌های سازمان بسیج دانشجویی برای تسهیل و هموارسازی این مسیر اعلام کرد.

کد خبر 6094090 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • فناوری دانش بنیان باید در مسیر عمران و آبادانی به کارگیری شود
  • بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال ارسال مرسولات پستی در جایگاه نخست «ره‌آورد فناورانه»
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم 
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو پژو در چهارمحال و بختیاری + فیلم
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • تولید اکسل خودرو در شرکت دانش بنیان چهارمحال و بختیاری